Угорщина відновила автобусне сполучення з Україною

Угорщина відновила пропуск через кордон із Україною пасажирських автобусів. На в'їзд на територію країни діють певні обмеження.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Відзначається, що в'їзд до Угорщини без необхідного проходження карантину дозволений угорцям. Громадяни України можуть в'їхати на територію країни без обов'язкової обсервації у таких випадках:

  • Короткострокове відвідування в 30-кілометрову зону. Від таких осіб не вимагають додаткових підтверджуючих документів для в'їзду, але вони мають залишити територію Угорщини протягом 24 годин.

  • Транзитний проїзд - в'їзд дозволяється цілодобово за наявності в особи документа про постійне місце проживання, дозволу на перебування, дозволу на проживання, візи на тривале працевлаштування або іншого документа, що підтверджує право на тривале перебування в країні призначення, виданого офіційним органом цієї країни. Також необхідно надати згоду на перевірку на наявність COVID-19 і не мати ознак підозри на інфекцію.

Відзначимо, 29 травня Україна відкрила 66 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою і країнами Євросоюзу. При цьому повноцінна робота пунктів пропуску буде відновлена ​​після рішення про відкриття суміжної сторони.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО