Посилення карантину: чи сприймуть українці чергову хвилю обмежень

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Уряд України оновив механізми, згідно з якими в регіонах зі значним поширенням коронавірусу COVID-19 можуть посилювати карантин. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін зауважив, що ставлення українців до продовження карантину буде іншим, тому що ситуація погіршується внаслідок появи соціально-економічних факторів.

«Проблема в тому, що ключовою фігурою в запровадженні карантину був не уряд, а президент і, в принципі, весною люди більше підтримували карантин і рекомендації. Якщо говорити про його продовження, то ключове питання, чи будуть запроваджені більш жорсткі обмеження. Мені здається, що сьогодні ситуація інша», – сказав Якубін.

Продовження карантину: які економічні галузі під загрозоюАграрна та туристична галузі можуть постраждати від продовження карантину й це матиме складні наслідки, вважає експерт.

На його думку, люди сьогодні менше підтримують карантин, оскільки ставлення до епідемії змінилося.

«Насамперед виникли соціально-економічні фактори і, наприклад, близько третини закладів, що закрилися на карантин, постраждали, збільшилася кількість безробітних. Тобто соціально-економічна ситуація не сприяє, щоб запроваджувати карантин без компенсаторів», – прокоментував Олексій Якубін.

Нагадаємо, до пом'якшення карантину не готові 11 регіонів.

Також нагадаємо, влада Чернівців дозволила послабити карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: