Іран назвав умови передачі Україні чорних скриньок

Тегеран готовий направити Києву чорні скриньки збитого лайнера МАУ, якщо Україна зможе забезпечити технічні умови для їх розшифровки.

Про це заявив міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі, повідомляє Tasnim.

Як наголосив Есламі, питання передачі самописців Україні або Франції є «технічним, а не політичним». Він стверджує, що раніше українська сторона не мала достатніх технічних можливостей, однак тепер вони є.

«Належна співпраця в цьому питанні передбачає розшифрування чорних скриньок в Україні в присутності експертів ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації). Але якщо умови не будуть надані, то ми разом займаємося розшифруванням у Франції», - зазначив міністр.

Есламі також зазначив, що розшифрування самописців в будь-якому випадку передбачає присутність представників Ірану і України, а також компанії - виробника повітряного судна.

Раніше стало відомо, що іранська влада вирішила не відправляти до України бортові самописці пасажирського літака МАУ, який помилково збили в січні.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі повідомив, що винним в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України є оператор ракетної системи.

Також повідомлялося, що Іран через коронавірус призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО