У Мінфіні пояснили, як повертатимуть гроші за пробне ЗНО

За дорученням президента Володимира Зеленського Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, що не відбулось у пунктах тестування у звʼязку з карантином.

Як інформує пресслужба Мінфіну, близько 52 млн гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти України (УЦОЯОУ).

Після цього платникам необхідно буде звернутись до регіонального відділення УЦОЯОУ із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти.

Найближчої середи зазначений механізм має бути схвалений на засіданні уряду і після завершення усіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти одразу надійдуть на рахунки розпорядників.

Нагадаємо, за участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет. 85% цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування.

Пізніше Кабмін вирішив скасувати пробне ЗНО через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

Тести пробного ЗНО випускники будуть складати в режимі онлайн вдома.

Вчора, 15 червня , відбулосе перше тестування з української мови та літератури. Решту предметів пробного ЗНО можна буде скласти 17 червня.

Також у МОН заявили про готовність провести основну сесію ЗНО безпечно.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО