CША відмовилися надавати дані щодо запуску ракети по MH17 – ЗМІ

CША не захотіли надавати супутникові дані про запуск ракети по літаку MH17, який був збитий над Донбасом в 2014 році. Був показаний тільки знімок, аби звірити його з інформацією в меморандумі.

Про це заявили представники суду Нідерландів під час засідання у цій справі, яке проходить в понеділок, 8 червня, пише «РБК-Україна».

Відзначається, що супутникові знімки, на яких видно пуск ракети Бук по Боїнгу MH17, показали спецслужбам Данії. Попри це, дані, що належать США, не будуть розсекречені і долучені до справи. Замість цього в справі буде меморандум, в якому описуються деталі трагедії.

Одночасно представнику прокуратури показали знімок, а також дозволили звірити його з інформацією, яка вказана в меморандумі. Він підтвердив, що все описано правильно.

Раніше п'ять країн закликали РФ співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines виконував плановий рейс MH17 влітку 2014 по маршруту Амстердам-Куала-Лумпур, але приблизно через 2 години і 49 хвилин після зльоту був збитий ракетою серії 9М38, випущеної з зенітно-ракетного комплексу Бук. Частини літака впали в районі населених пунктів Грабово, Розсипне, Петропавлівка. Загинули всі, хто знаходився на його борту - 298 осіб, переважно громадяни Нідерландів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО