У Греції заявили про готовність до війни з Туреччиною

Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що країна після вичерпання всіх дипломатичних засобів готова до військового вирішення конфлікту з Туреччиною.

Про це він заявив у ефірі одного з грецьких телеканалів.

За його словами, країна готова до будь-яких сценаріїв, враховуючи напруженість з Туреччиною, в тому числі до військового конфлікту.

Міністр наголосив, що Греція піклується про збільшення стримуючої сили своєї армії, зокрема, розвідки.

На питання, чи готова Греція до військового вирішення, він відповів: «Саме так! Ми готуємося до будь-яких несподіванок. Звичайно, військове втручання можливе у всіх випадках. Ми не хочемо такого розвитку подій, але хочемо дати зрозуміти, що зробимо все можливе, щоб максимально захистити наші суверенні права».

За його словами, агресія з боку Туреччини посилюється. «Слово и Дело»

«Останнім часом Туреччина поводиться досить агресивно. Я вважаю, що єдиний спосіб для Греції впоратися з цією поведінкою, яка в цілому має зростаючу тенденцію до агресії, - це, з одного боку, пустити в хід всі можливі дипломатичні засоби, а з іншого - забезпечити збільшення стримуючої мощі Збройних сил», - цитує міністра грецький портал In.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Греції викликало посла Туреччини у зв'язку з намірами турецької сторони проводити розвідку нафти і газу в районах грецького континентального шельфу.

Раніше в Греції заявляли про намір відгородитися стіною від Туреччини через біженців. А в Туреччині заявили, що направляють тисячу спецназівців на кордон з Грецією.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО