Швеція пошкодувала про рішення не запроваджувати карантин через коронавірус

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл визнав помилкою відмову країни запроваджувати жорсткі обмежувальні заходи через епідемію коронавірусу.

Про це він заявив в інтерв'ю Sveriges Radio в середу, 3 червня.

«Якби ми зіткнулися з цією хворобою, знаючи все, що ми знаємо зараз, тоді, думаю, ми б посіли проміжну позицію між нинішньою стратегією Швеції і тим, що зробив інший світ», – сказав Тегнелл.

Епідеміолог підкреслив, що Швеції варто доповнити запроваджені обмеження іншими заходами, оскільки в країні сталося дуже багато передчасних смертей, і цього можна було запобігти.

«Був спосіб перешкодити цьому», – продовжив експерт.

Водночас Тегнелл вважає неправильним вжиття всіх заходів відразу, як це зробили інші країни, оскільки це не дозволяє зрозуміти, які з них були ефективними, а які не приносять користі.

«Можливо, ми дізнаємося це зараз, коли обмеження починають знімати по одному, і, може, частково зрозуміємо, що саме ми могли зробити додатково, не закриваючи суспільство повністю», – підсумував епідеміолог.

Раніше повідомлялося, що відмова Швеції від жорстких карантинних заходів під час пандемії коронавірусу для підтримки економіки не призвела до відчутних результатів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО