У США заворушення охопили понад десять міст

У США масові заворушення і зіткнення з поліцією проходять більш ніж в десяти великих містах країни.

Про це повідомляє агентство AP 30 травня.

Причиною заворушень стала загибель у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його в використанні фальшивих документів.

До цієї години в місті розграбовано більше 200 будівель, введені режим надзвичайної ситуації і комендантська година. Президент Дональд Трамп направив Міннеаполіс сотні нацгвардійців.

За даними AP, зіткнення протестуючих з поліцією зафіксовані в Нью-Йорку, Атланті (штат Джорджія), Альбукерке (штат Нью-Мексико), Фонтані, Сан-Хосе (штат Каліфорнія) і Х'юстоні (штат Техас). Самі заворушення супроводжуються актами вандалізму. На вулиці вийшли тисячі людей.

У Вашингтоні під час демонстрації був тимчасово закритий Білий дім. В Атланті протестувальники розгромили будівлю редакції CNN. У цьому місті також оголошено режим НС.

У кількох містах поліція застосувала проти протестуючих сльозогінний газ. Точна кількість затриманих або постраждалих невідома.

Нагадаємо, у Кагарлику правоохоронці у своєму службовому кабінеті кілька разів зґвалтували дівчину, яку викликали у відділення поліції як свідка.

Голосіївський районний суд Києва заарештував поліцейського Сергія Сулиму, затриманого за підозрою в згвалтуванні жінки.

Також Голосіївський районний суд міста Києва заарештував другого поліцейського Миколу Кузіва.

Офіс генпрокурора взяв на контроль справу стосовно Кагарлицького відділення поліції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО