Суд удвічі зменшив заставу ексголові ДПЗКУ Томіленку

Суд зменшив удвічі розмір застави колишньому виконувачу обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерію Томіленку, якого Спеціалізована антикорупційного прокуратура обвинувачує у розтраті 50 млн грн державної корпорації.

Таке рішення 21 травня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 серпня 2016 року Київський апеляційний суд взяв під варту Томіленка із альтернативою 5 млн грн застави. Того ж дня ці кошти внесла ПрАТ «Макаронна фабрика».

Адвокат обвинуваченого в суді подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Він повідомив, що у зв'язку із запровадженням карантинних заходів у країні ПрАТ «Макаронна фабрика» перебуває у тяжкому фінансовому становищі, в результаті чого сформувалася заборгованість з виплати заробітної плати працівникам. Тому заставу нібито потрібно повернути компанії.

Прокурор САП Наталія Висоцька заперечувала проти задоволення клопотання і заявила, що ризики перешкоджання слідство збоку Томіленка нікуди не зникли і не зменшилися.

Вивчивши клопотання, судді задовольнили його частково і зменшили заставу вдвічі – з 5 до 2,5 млн грн.

Нагадаємо, справу екс-глави ДПЗКУ передали до антикорупційного суду. Пізніше адвокат Томіленка намагався забрати цю справу з ВАКС і передати до іншого суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО