У Києві пом'якшити карантин поки неможливо – Степанов

Київ на сьогоднішній день не може переходити до другого етапу пом'якшення карантину, але ситуація може змінитися найближчими днями.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 23 травня.

За його словами, показник инцидентності (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення має бути менше 12) не дозволяє поки переходити до послаблення карантинних обмежень в Києві.

«На сьогоднішній день в Києві показник инцидентности перевищує 12 і знаходиться на рівні 15. Звичайно, якщо ми говоримо про сьогоднішній день, перехід до другого етапу пом'якшення поки не можливий», - сказав Степанов, відповідаючи на питання про можливий запуск роботи метро в столиці з 25 травня.

При цьому він підкреслив, що ситуація може змінитися.

«Але я не виключаю, що ситуація може змінитися найближчими днями. Буде тоді прийнято відповідне рішення на регіональної комісії ТЕБ та НС і можуть бути зміни», - зазначив глава МОЗ.

Нагадаємо, 22 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням дозволити відкрити в столиці метро і пустити громадський транспорт.

Як відомо, з 22 травня в Україні розпочався другий етап послаблення карантину, проте перейти до нього дозволили не всім областям.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО