Вихід з карантину: що допоможе знизити напругу в суспільстві

Валентин Войтковполітолог

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що розглядається три сценарії життя в умовах карантину: жорсткий, ліберальний та адаптований карантин, під час якого передбачаються запровадження обмежувальних заходів при активній економіці. «Слово і діло» звернулося по коментар до політтехнолога, виконавчого директора комунікаційної групи XPR Валентина Войткова. Він зауважив, що уряд повинен краще пояснювати необхідність тих чи інших запроваджених заходів, щоб уникнути напруги в суспільстві.

«Уряд повинен пояснювати населенню, чому карантин, чому такий режим, чому хтось закривається, хтось залишається працювати. Уряд повинен давати зрозумілу інформацію, щоб люди розуміли, що їх очікує за чотири тижні. Уряд в цілому більш-менш намагається в цьому руслі працювати, єдине, що останнім часом з’являються тенденції, пов’язані із тим, що в багатьох регіонах люди не розуміють вибірковість заходів щодо рівних суб’єктів економічної діяльності», – сказав Войтков.

Політтехнолог уточнив, що влада повинна краще пояснювати людям необхідність запроваджених заходів, щоб не створювати напругу в суспільстві.

На його думку, в суспільстві немає розуміння, зокрема, щодо доцільності закриття одних підприємств тоді, як інші продовжують працювати.

«У деяких регіонах тому й були протести… Якщо взяти суто політично-гуманітарний аспект, то, ймовірно, уряду більш-менш вдається пояснювати, що вони роблять, але через неузгодженість певних дій і через вибірковість підходу ситуація зараз загострюється. Можливо, уряд повинен думати зараз про етапи виходу з карантину для малого та середнього бізнесу, бо ситуація може вибухнути», – пояснив виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про три сценарії життя в умовах пандемії китайського коронавірусу. Раніше Шмигаль допустив об'єднання трьох етапів виходу з карантину.

Також нагадаємо, прем'єр запевнив, що більшість українців продовжує працювати на карантині.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО