Вперше коронавірус виявили в Полтавській області

У Полтавській області зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19. Позитивним виявився результат експрес-тесту у літньої жительки Кременчука.

Про це заявив мер Кременчука Андрій Малецький в Facebook в п'ятницю, 27 березня. За його словами, за кордон жінка не виїжджала. Для підтвердження результату зразки аналізів відправили в референс лабораторію Києва.

«На жаль, є перший позитивний експрес-тест в Кременчуці на COVID-19. Жінка, 75 років, з попереднім діагнозом пневмонія, за останній час за кордон не виїжджала. Зараз проводимо всі необхідні заходи і встановлюємо коло осіб, з якими контактувала жінка. Для підтвердження діагнозу направляємо зразки аналізів в референс лабораторію в Києві», - повідомив Малецький.

При цьому він додав, що ще двічі зразки крові жінки протестують в Кременчуці іншими експрес-тестами інших виробників.

Нагадаємо, станом на ранок 27 березня МОЗ повідомив про 218 випадків COVID-19. Полтавської області в списку регіонів з випадками коронавірусу ще не було.

Як відомо, в Полтавській області в санаторії Нові Санжари проходили обсервацію громадяни, евакуйовані з китайського Уханю. За даними МОЗ, всі вони на момент виписки були здорові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО