Стало відомо, коли Рада знову може зібратися на позачергове засідання

Наступне позачергове засідання Верховної ради може відбутися через тиждень, якщо раніше не виникнуть непередбачені обставини.   Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає РБК-Україна.

За його словами, в разі форс-мажорних обставин нардепи можуть зібратися на позачергове засідання і на цьому тижні.

«Наступне позачергове засідання. Можливо на початку наступного тижня, якщо не трапиться якихось форс-мажорів. Тоді ми будемо робити на цьому тижні», - заявив Арахамія.

Як повідомлялося, Рада провела позачергове засідання сьогодні вранці, 17 березня. На ньому парламент прийняв важливі законопроекти щодо протидії коронавірусу в Україні. Також були розглянуті ряд кадрових питань.

Так, Рада призначила Ірину Венедіктову новим генпрокурором України. «За» проголосували 269 нардепів. Відзначимо, жінка стала генеральним прокурором вперше в історії України.

Також парламент сьогодні на засіданні призначив міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Ним став Ігор Петрашко.

Крім того, нардепи внесли зміни в календарний план роботи через карантин. Рада переносить два пленарні тижні і до 3 квітня працює в комітетах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО