Суд заочно заарештував експомічницю Труханова

Суд заочно взяв під варту колишню помічницю міського голови Одеси Геннадія Труханова Альону Попову, яку Національна антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 92 млн грн одеського бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«12 березня слідча суддя ВАКС обрала запобіжний захід колишній помічниці міського голови Одеси у вигляді тримання під вартою. Експомічницю підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні.

У суді додали, що Попова досі перебуває у розшуку, а після її затримання суддя не пізніше ніж за 48 годин розпочинає розгляд питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває у розшуку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО