Іран заявив, що передачі «чорних скриньок» МАУ завадив коронавірус

Іран не мав можливості раніше передати «чорні скриньки» збитого літака МАУ на розшифровку через складнощі з транспортуванням, пов'язані зі спалахом коронавірусу.

Про це заявила голова управління з безпеки транспорту Канади Кеті Фокс, повідомляє CBC News.

За її словами, Іран планував передати Україні «чорні скриньки» раніше, однак це довелося відкласти через коронавірус в Ірані, який обмежує їх здатність подорожувати.

Крім того, Фокс зазначила, що Іран повідомив управління ще 5 березня про скасування плану передати записуючі пристрої на розшифровку через те, що «міждержавні проблеми з коронавірусу» перешкоджали іранським чиновникам подорожувати за межі країни.

Раніше повідомлялося, що Тегеран не буде самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, а й передавати їх владі інших країн не має наміру.

Також п'ять країн, громадяни яких загинули під час аварії українського літака під Тегераном, знову звернулися до Ірану з вимогою передати чорні скриньки.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко заявляв, що чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ можуть бути розшифровані у Франції за участю українських експертів.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО