У МЗС Канади підтвердили намір Ірану передати «чорні скриньки» літака МАУ Україні

Канада вітає намір Ірану передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Про це в середу написав в Twitter глава канадського МЗС Франсуа-Філіп Шампань.

«Канада вітає намір Ірану передати «чорні скриньки» рейсу PS752 Україні і, якщо це буде потрібно, Франції, що було озвучено на сьогоднішній (11 березня - прим. Ред.) сесії Ради ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації - прим. ред.)», - повідомив міністр.

Шампань підкреслив, що Канада та інші країни, чиї громадяни загинули в цій катастрофі, будуть оцінювати ступінь співпраці Ірану з ними тільки за його діями.

Раніше посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що іранська влада погодилася передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.**

Про це написав у Тwitter в середу, 11 березня.

Раніше повідомлялося, що Тегеран не буде самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, а й передавати їх владі інших країн не має наміру.

Також п'ять країн, громадяни яких загинули під час аварії українського літака під Тегераном, знову звернулися до Ірану з вимогою передати чорні скриньки.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко заявляв, що чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ можуть бути розшифровані у Франції за участю українських експертів.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО