Звільнено голову Нацагентства з питань держслужби

Кабмін звільнив Олександра Стародубцева з посади голови Національного агентства з питань державної служби.

Про це повідомляється на сайті Урядового порталу. Розпорядження підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль 10 березня.

Іншим своїм розпорядженням Кабмін тимчасово поклав виконання обов'язків голови Нацагентства на першого заступника Стародубцева Володимира Купрія.

У документі сказано, що Стародубцева звільнили за ч. 1 статті 871 Закону України «Про державну службу». Ця стаття передбачає, що підставою для звільнення може бути скорочення чисельності або штату держслужбовців, ліквідація або реорганізація держоргану.

Відзначимо, Стародубцев є одним з творців системи держзакупівель Prozorro. На посаді голови Нацагентства він пробув 4 місяці.

«Це були дуже круті чотири місяці, і я пишаюся тим, що ми встигли, а також дякую всім, хто був поруч і допомагав. Ми розраховували мінімум на рік. На перше завдання – перезавантаження НАДС – я давав собі пів року. Багато чого не встигли, але фундамент закладено», – прокоментував своє звільнення Стародубцев у Facebook.

За його словами, він висловив готовність залишатися з новим Кабміном за підтримки попереднього вектора на перезавантаження держслужби. Поки відповідь уряду Стародубцев не отримав.

Нагадаємо, Кабмін призначив Стародубцева головою Нацагентства з питань держслужби в листопаді 2019 року.

Сьогодні стало відомо, що призначений новий представник Кабміну в Раді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО