У Києві відбулися навчання лікарів із протидії коронавірусу – відео

У Києві в семи лікарнях, які мають приймати людей з симптомами коронавірусу, відбулися навчання з виявлення та протидії небезпечному захворюванню.

Про це повідомляють Українські Новини.

Зокрема, навчання пройшли на території Олександрівської клінічної лікарні. В процесі до інфекційного корпусу привезли на кареті швидкої допомоги людину нібито з підозрою на коронавірус. Його провели медики в жовтих захисних костюмах. Після цього те, що відбувається всередині інфекційного корпусу транслювалося журналістам по телевізору. Карету швидкої допомоги продезінфікували.

Працівники лікарні відзначили, що подібні навчання проходять вже близько місяця, медзаклад досить добре обладнаний всім необхідним, а сам коронавірус не небезпечніший, ніж грип.

Перед навчаннями мер Києва Віталій Кличко зазначив, що важливо інформувати громадян про коронавірус, щоб уникнути паніки. Також у Києві визначили сім лікарень, до яких будуть госпіталізувати людей з підозрою на коронавірус.

Відомо, що три лікарні обладнали для дітей, ще до трьох будуть госпіталізувати дорослих, а в одну привозитимуть вагітних. Серед усіх лікарень столиці обрали Олександрівську лікарню, Київську № 4 і № 9, дитячі лікарні № 1 і № 2, а також дитячу інфекційну лікарню.

Повідомляється, що в Києві працюють дві спеціалізовані бригади для транспортування пацієнтів з підозрою на коронавірус. Хворим підготували 500 ліжок - 237 для дорослих, 200 для дітей і 63 для вагітних.

Раніше в МОЗ заявили, що в разі епідемії коронавіруса лікарні України переповняться через 4 місяці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО