Милованов назвав символічною ідею ввести економічний паспорт українця

Міністр розвитку економіки, торгівлі і земельних ресурсів Тимофій Милованов назвав символічною ідею ввести економічний паспорт українця.

Про це він сказав в інтерв'ю «Слово і Діло».

При цьому на пропозицію поговорити про економічний паспорт українця Милованов відповів: «А що це таке?».

«Ці ідеї, вони одночасно і практичні і символічні. Вони показують, що президент, політики дбають про суспільство. Якщо на них дивитися з точки зору розрахункової – це одна історія. Але я думаю, що тут головна ідея – передати, що ми як суспільство хочемо дбати про тих, хто народжується. А далі справді у нас є виклик, як це реалізувати на практиці. Щоб воно як мінімум мало сенс. І, на жаль, відповідь на це не дуже проста. Відповідь така, що нам треба економіку стимулювати, щоб робити такі речі. Якщо б ми були такою сильною економікою як в Скандинавії чи як у Штатах, ми могли б такі речі робити», – сказав потім міністр.

«Сама ідея того, що частина від приватизації, продажу надр, ще чогось, йде на конкретну людину, вона мені подобається. До речі, накопичувальна пенсійна система – та ж ідея. І взагалі створення фінансових ринків капіталу – це та ж ідея. Людина собі зберігає на майбутнє, або держава зберігає для людини на майбутнє. Це хороші ідеї», – підкреслив він.

Повне інтерв'ю з Тимофієм Миловановим можна прочитати на нашому сайті.

Нагадаємо, обіцянка запровадити економічний паспорт українця була в передвиборчій програмі президента Володимира Зеленського. 20 січня в Верховній раді був зареєстрований відповідний законопроект. «Слово і Діло» вже розібралося, що він передбачає.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО