Сорос звинуватив Facebook у роботі на Трампа

Мільярдер і філантроп Джордж Сорос розкритикував соціальну мережу Facebook, звинувативши її в роботі на президента США Дональда Трампа.

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Сорос заявив, що Facebook «хвилює лише принцип збільшення прибутку».

«У Facebook є лише один базовий принцип: збільшення свого прибутку без прив'язки впливу на світ навколо. Facebook буде працювати над переобранням Трампа, а президент США буде захищати соціальну мережу», - заявив Сорос.

Мільярдер також звинуватив Трампа в розпалюванні конфлікту на Близькому Сході після вбивства в Іраку Касема Сулеймані.

«Трамп є шахраєм і великим нарцисом, який хоче, щоб світ обертався навколо нього. Після того, як його мрія стати президентом здійснилася, його нарцисизм став патологією. Ця патологія має злоякісний характер, так як Трамп знайшов собі послідовників», - зазначив Сорос.

На завершення свого виступу він анонсував створення структури вищої освіти, в яку він вкладе на першому етапі мільярд доларів. Навчальна платформа буде називатися Мережа університетів відкритого суспільства (The Open Society University Network) і буде допомагати навчанню біженцям, ромам і тимчасово переміщеним особам.

Сорос назвав цей проект найголовнішим у своєму житті.

«Сподіваюся побачити його роботу до своєї смерті», - заявив мільярдер.

Раніше Трамп описав деталі американського удару, який вбив Сулеймані.

Також Трамп відкинув звинувачення у справі про імпічмент.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО