Іран визнав, що помилково збив літак МАУ

Керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

У заяві влади на іранському ТБ повідомили, що іранські військові «зробили помилку» і випадково вистрілили в літак, інформує ВВС.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Версію, що український літак міг зазнати аварії внаслідок ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Пізніше один з розслідувачів Bellingcat написав, що ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО