Катастрофа МАУ: створено робочу групу з підтримки родичів загиблих

Канада оголосила про створення Міжнародної групи з координації та реагування для сімей жертв рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Канади.

Згідно з повідомленням на чолі з главою канадського МЗС Франсуа-Філіпом Шампанем були проведені перші телефонні переговори, участь у яких взяли Україна, Швеція, Афганістан і Сполучене Королівство.

«Усі країни-учасниці погоджуються з необхідністю повного та прозорого розслідування причин фатальної катастрофи, щоб сім'ї та близькі люди могли отримати відповіді, які вони заслуговують», – сказав Шампань.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Президент Володимир Зеленський прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Також «Слово і Діло» вирішило нагадати про найбільш резонансні авіакатастрофи у світовій історії за останні 40 років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО