Суд заарештував майно пособника чиновниці Офісу президента

Суд наклав арешт на вилучене майно пособника директорки департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлани Кондзелі, яких НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 26 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 12 листопада НАБУ і САП затримали чиновницю ОП та двох її пособників, одним з яких була колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна». Пізніше їм повідомили про підозру.

У межах цієї справи детективи провели обшук за місцем проживання другого пособника. В ході них було вилучено наступне: мобільні телефони Samsung J7 Neo і iPhone 7; 81 грам золота в злитках; наручні годинники Tissot, Raimond Weil і Appella; 11 кулонів; підвіска; п'ять золотих ланцюжків; три браслети; пара сережок у вигляді спіралі з металу жовтого кольору (один комплект); чотири пари сережок; пара запонок; набір з підвіски та пари сережок; набір (кільце та пара сережок); набір (кільце та пара сережок); 17 кілець; 2 000 доларів і 3850 євро. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, не заарештувавши iPhone.

Нагадаємо, суд відправив Кондзелю під домашній арешт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО