Україна та РФ підписали протокол про продовження транзиту газу

Протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог підписали Україна та РФ.

Про це пише Інтерфакс, посилаючись на офіційне повідомлення «Газпрому».

Протокол передбачає домовленість про продовження транзиту газу, а також вирішення питання щодо вимог «Нафтогазу» до «Газпрому» на 3 мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

«Російська та українська сторони підписали протокол домовленостей щодо продовження транзиту газу через територію України та врегулювання взаємних вимог», — повідомили у «Газпромі» за підсумками переговорів у Мінську, які відбулися 20 грудня.

Наразі деталей протоколу не повідомляється. Протокол підписали за підсумками дводенних переговорів, які тривали у Берліні та Мінську за участю міністрів енергетики України та Росії, а також керівництва «Газпрому», «Нафтогазу» та Оператора ГТС України.

Підписання протоколу також підтвердили в офісі президента України Володимира Зеленського.

«Представники Європейської комісії, України та Російської Федерації сьогодні досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій», - зазначили в ОПУ.

Подробиці пообіцяли повідомити у суботу, 21 грудня, на брифінгу міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля та виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка.

Раніше в Єврокомісії повідомили про принципові угоди України і РФ щодо газу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО