НАБУ повідомило про підозру двом експосадовцям «Черкасиобленерго»

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру двом колишнім службовим особам ПАТ «Черкасиобленерго» у нанесенні 313 млн грн збитків підприємству і ДП «Енергоринок».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили двом колишнім службовим особам ПАТ «Черкасиобленерго» про підозру у заволодінні майном та зловживанні службовим становищем, яким заподіяно понад 313 млн грн збитків ПАТ «Черкасиобленерго» та ДП «Енергоринок», – йдеться у повідомленні.

За даними джерел «Слово і Діло», йдеться про колишню тимчасово виконувачку обов'язків голови правління Черкасиобленерго Світлану Кузьмінську та експершого заступника голови правління обленерго Олексія Беспалого.

Слідство встановило, що упродовж 2015 року підозрювані у змові з головою правління приватної компанії ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитром Крючковим організували незаконну схему розрахунку за електроенергію. За умовами цієї схеми споживач електроенергії – ПАТ «Азот» – мав сплатити борг за спожиту електроенергію не ПАТ «Черкасиобленерго», а приватній компанії ПрАТ «ХК «Енергомережа», яка в подальшому нібито мала розрахуватися з ПАТ «Черкасиобленерго» за борги «Азоту», перерахувавши обленерго 313 млн грн. Однак цього не сталося.

Реалізована схема суперечила законодавству у сфері електроенергетики та порушувала порядок розрахунків на цьому ринку. Відтак, НАБУ з метою захисту інтересів держави звернулося до господарських судів з позовами про визнання недійсними договорів із переведення боргу «Азоту» перед «Черкасиобленерго». За результатами судових розглядів упродовж 2016-2018 років позовні вимоги НАБУ задоволені, а договори визнані недійсними.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екснардепу Дмитру Колєснікову. Пізніше детективи повідомили про підозру ще одному колишньому обранцю Руслану Сольвару.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО