НБУ подав до суду на нардепа Дубінського

Солом'янський райсуд міста Києва відкрив кримінальне провадження за позовом Нацбанку щодо нардепа Олександра Дубінського.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у четвер, 28 листопада.

«Національний банк захистить ділову репутацію від наклепів депутата Олександра Дубінського в суді. 12 листопада Солом'янський районний суд Києва відкрив провадження за позовом НБУ щодо Олександра Дубінського», - сказано в повідомленні.

НБУ вимагає від депутата спростувати інформацію, поширену в мережі, про те, що керівництво НБУ в особі голови правління Якова Смолія та першого заступника голови Катерини Рожкової нібито організувало «злодійську схему», яка полягає у цілеспрямованому виведенні банків із ринку за хабарі від їхніх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації із держбюджету.

«Депутат навів приклад виведення РадикалБанка з ринку в 2015 році і нібито проведеної сплати з боку Національного банку на користь бізнесмена-втікача Сергія Курченка майнової шкоди в розмірі 128 млн грн», - відзначили в НБУ.

Як заявили в банку, інформація, яку поширив Дубінський, «має на меті очорнити ділову репутацію керівництва НБУ, дискредитувати реформу банківського сектору і підірвати довіру до Національного банку».

У свою чергу, депутат Олександр Дубінський відреагував на заяву банку, сказавши:

«Нацбанк заявляє, що подав на мене до суду через заяви про те, що ним керують злодії і корупціонери Смолій і Рожкова. Не знаю, що вони збираються оскаржувати - бо НАЗК офіційно визнав Смолія корупціонером. Дідусь - злодій», - повідомив нардеп.

Раніше Дубінський заявив до САП на двох однопартійців.

Також нагадаємо, Дубінський провалив обіцянку голосувати за законопроект про викривач корупції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО