«Газпром» передав Україні пропозиції щодо договору про транзит газу

«Газпром» вже зробив пропозицію українській стороні щодо укладення нового договору про транзит газу або ж продовження терміну дії чинного.

Про це у вівторок, 26 листопада, повідомив глава російської компанії Олексій Міллер. Заява розміщена на сайті Кремля.

«За вказівкою президента «Газпром» вже передав українській стороні офіційну пропозицію щодо укладення нового контракту на транзит або продовження чинного контракту», - йдеться в тексті.

За словами Міллера, зараз Україна займається переходом на європейське законодавство, і в цьому питанні у Києва є певні складності, зокрема, зі створенням і сертифікацією незалежного газотранспортного оператора.

«Але сертифікація цієї компанії досі ще не проведена. І подача заявок на бронювання транзитних потужностей повинна бути проведена в заздалегідь визначені терміни», - зазначив глава російської компанії.

Він додав, що ці важливі технічні питання повинні бути вирішені якомога швидше.

Раніше, цього ж дня, президент Росії Володимир Путін розповів, що його телефонна розмова з лідером України Володимиром Зеленським, яка відбулася напередодні, здебільшого була присвячена відносинам країн у сфері енергетики.

Між Україною і Росією діє транзитний контракт, термін дії якого закінчується 31 грудня 2019 року. Сторони досі не дійшли згоди про продовження документа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО