Аварія танкера Delfi: механік розповів, чому не подавали сигнал про порятунок

Механік танкера Delfi Костянтин Михайленко розповів, чому екіпаж потерпілого від шторму танкера не подавав сигналу про порятунок.

Про це він розповів в інтерв'ю «Думська».

За словами Михайленка, спочатку екіпаж не подавав сигнал порятунку через те, що не було інформації про місцезнаходження, а потім на танкері Delfi зникло електропостачання.

«Ми не подавали сигнал SOS, бо нічим було подавати - судно було повністю знеструмлене. Ще акумулятори до п'ятої години ранку працювали, і зв'язок був, але ми навіть не знали, де вони знаходилися», - пояснив він.

Механік зазначив, що судно було без вантажу і стояло в порту «Південний», коли його зірвало із якоря. Також Михайленко розповів про складнощі, які виникали під час рятувальних робіт.

«Справа в тому, що до нас не могли підійти буксири - то вони втратили буксирувальний кінець, то він зірвався. Просто в таких штормових умовах складно втриматися. Допомога була постійно на зв'язку. Електрики не було, тому що судно було знеструмлене через шторм. Паливо перемішалося з водою», - додав він.

Нагадаємо, що 22 листопада танкер Delfi, який знаходився в акваторії порту «Південний», через сильний шторм зірвало з якоря і віднесло в бік Одеси. Капітан танкера відмовлявся подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Однак пізніше весь екіпаж були врятований з судна.

Також стало відомо, що 23 листопада з лікарні виписали капітана танкера.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО