Стартував процес висунення кандидатів на вибори в ОТГ

Стартував процес висунення кандидатів на місцевих виборів 22 грудня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії (ЦВК) в Facebook.

Відзначається, що 18 листопада розпочинається процес висунення кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Подача в територіальні виборчі комісії (ТВК) документів для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів.

«Слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їхніх місцевих організацій в перших місцевих виборах разом з копією статуту партії», - йдеться в повідомленні.

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться в 86 об'єднаних територіальних громадах (ЗТВ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міській ОТГ) у 21 області України.

За попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців. У ЦВК повідомили, що загальна сума на їхню підготовку і проведення складає 21 млн 842,2 тис. грн.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 16 громадським організаціям.

Раніше ЦВК зареєструвала В'ятровича народним депутатом.

Також нагадаємо, ЦВК скасувала реєстрацію 4 кандидатів в нардепи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО