У Мінекономіки назвали об'єкти, які не можна приватизувати

Мінекономіки оприлюднило об'єкти, які не можна приватизувати.

Про це міністр економіки Тимофій Милованов заявив у інтерв'ю Прямому в неділю, 17 листопада.

Він запропонував розділити приватизацію на три частини.

«Давайте приватизацію розділимо на три частини. Перша - не всі ми приватизуємо. Є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що ні. Ці критерії - стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість», - сказав Милованов.

Однак, за його словами, певні підприємства завжди залишатимуться у власності держави, це ж стосується не тільки підприємств юридичних осіб, а й активів.

«Наприклад, аеропорти. Можливо, важливі аеропорти можна зробити приватними. Але порти, вокзали, критичну інфраструктуру ми не можемо продавати. Акваторії портів... Тобто сам порт, можливо, і може бути приватним, а ось купити акваторію і потім нікого туди не пускати - ми цього не допустимо... У нас є університети, школи, лікарні. Ми про це якось забуваємо, коли говоримо про приватизацію. у нас величезні обсяги ресурсів і активів, які важливі й стратегічні. І вони завжди будуть залишатися в державній власності», - сказав Милованов.

Також, як заявив міністр, не можуть бути приватними підприємства, які виконують важливі сервісні функції, наприклад, ДП ProZorro.

Раніше Гончарук назвав компанію з топсписку для приватизації.

Також президент Володимир Зеленський анонсував велику приватизацію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО