«Нафтогаз» відповів на заяву Пєскова щодо газу

Заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про неможливість домовленостей Росії і України щодо газу до припинення судових претензій пресслужба НАК «Нафтогаз України» назвала «російським стилем» переговорів.

Відповідний коментар розмістила пресслужба «Нафтогазу» в Twitter.

«Отже, все зводиться до наступного: жодних переговорів про транзитні угоди, поки ми не зупинимо примусове стягнення 3 мільярдів доларів за результатами арбітражу і не відкинемо інші вимоги в Стокгольмі – спікер Путіна Пєсков. Ласкаво просимо на комерційні переговори, російський стиль», - написали в «Нафтогазі».

Нагадаємо, Пєсков раніше заявив, що домовленості Росії та України щодо газу неможливі, поки не припиняться судові претензії.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були спрямовані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити різні компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, який закінчується поточного року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО