Трамп назвав лінчуванням запущену щодо нього процедуру імпічменту

Президент США Дональд Трамп назвав лінчуванням запущену щодо нього представниками Демократичної партії процедуру імпічменту.

Про це він написав у вівторок на своїй сторінці в Twitter.

«Виходить, що одного разу, якщо демократ стане президентом, а республіканці отримають більшість в Палаті представників [Конгресу США], навіть з невеликою перевагою, вони зможуть провести імпічмент президента без дотримання відповідних процедур, чесності або яких би то ні було законних прав на це. Всі республіканці повинні пам'ятати, свідками чого вони є - лінчування. Але ми переможемо!», - заявив американський лідер.

Так званий суд Лінча або лінчування, тобто розправа натовпу над підозрюваним у скоєнні злочину людиною без суду і слідства, раніше був поширеним явищем в Сполучених Штатах. Найчастіше жертвами ставали представники чорношкірого населення.

Приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера став великий скандал, що розгорівся навколо липневоъ телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Як стверджують політичні опоненти президента, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Білий дім оприлюднив стенограму липневої бесіди лідерів США і України. З'ясувалося, що Трамп не добивався від Зеленського розслідування щодо Хантера Байдена. Міністерство юстиції США, яке одночасно виконує функції генеральної прокуратури, не знайшло в змісті телефонної розмови порушень національного законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування.

Байден зараз є найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, чинячи тиск на Зеленського, по суті, прагнув заручитися підтримкою Києва в спробі переобратися на другий термін.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО