Ексміністру Лукаш змінили підозру

Прокурори Генеральної прокуратури України повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомляє пресслужба ГПУ.

У повідомленні наголошується, що під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін'юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 на загальну суму 2 млн 523 тис гривень.

Триває досудове розслідування за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191), а також статтею про службову підробку (ч. 2 ст. 366) КК України.

Сама Лукаш покоментувала зміну підозри так:

«Підозру побачила. Дізналася про те, що «зробила» розкрадання невідомим чином, невідомим способом, у невідомій сумі і невідомо коли», - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Також сьогодні Лукаш побувала на допиті в ГПУ.

Нагадаємо, в 2014 році Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Лукаш. У 2015 році їй повідомили підозру в заволодінні бюджетними коштами та вчиненні службового підроблення.

У березні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що для пред'явлення звинувачення екс-міністру поки не знайшли достатньо доказів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО