Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно Кличка

ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження стосовно київського мера Віталія Кличка.

Про це йдеться у матеріалах суду.

Згідно з судовими матеріалами, депутати Київської міської ради підозрюють Кличко у можливому зловживанні владою та розкраданні коштів при реконструкції Шулявського мосту.

У скарзі повідомляється, що Клички разом з посадовими особами КМДА та посадовими особами комунального підприємства «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» протягом тривалого часу могли вчиняти дії, спрямовані на використання бюджетних коштів Києва в завищених розмірах. Одержувачем коштів, нібито, є ТОВ «Північно-Український будівельний альянс», яке в результаті фіктивного проведення тендерних процедур було залучено до виконання будівельних робіт з реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах Києва.

Також депутати підозрюють Кличка у сприянні незаконному збагаченню приватних осіб за рахунок коштів бюджету Києва в особливо великих розмірах. Зокрема, він, нібито, незаконно сприяв реалізації майнових прав юридичних осіб, пов'язаних з його колишнім політичним соратником, бенефіціаром ТОВ «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд Девелопмент» Максимом Микитасем.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов мера Віталія Кличка до кабміну України і прем'єра Олексія Гончарука через їх пропозиції звільнити Кличко з постади голови міської держадміністрації, підготовче засідання призначено на 31 жовтня.

Також суд не став розглядати позов Кличка проти каналу «1+1».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО