Кличко заявив про створення Київської агломерації

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про створення Київської агломерації.

Про це інформує пресслужба КМДА в середу, 9 жовтня.

До складу агломерації увійшли Київ і низка міст Київської області.

«Майже два роки тому ми почали процес створення асоціації Київська агломерація. За цей час було проведено чимало консультацій з міськими головами, селищними і сільськими головами, радами територіальних громад Київської області. Це міста Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка і селища міського типу - Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка, Коцюбинське і багато інших», - сказав Кличко.

За його словами, основним принципом створення такої асоціації стали рівноправні партнерські умови для кожного міста і селища, який входить до агломерації.

«Співпраця столиці та навколишніх міст прискорить розвиток регіону, його інфраструктури, збільшить інвестиційну привабливість великого Києва. Адже ми взаємопов'язані і трудовими ресурсами, інфраструктурою», - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що щодня до Києва із навколишніх міст та селищ приїжджає на роботу близько півмільйона людей.

«Саме Київський регіон є одним з найбільших столичних європейських агломерацій з сукупним населенням понад 4 мільйона осіб», - додав він.

Всього до асоціації приєдналися 19 прилеглих до столиці населених пунктів. Головою Київської агломерації вибрали мера Києва Віталія Кличка.

Раніше Кличко призначив собі нового радника.

Також нагадаємо, Кличко не відкрив до кінця літа відновлений фонтан на Володимирській гірці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО