Трамп пригрозив зруйнувати економіку Туреччини

Президент США Дональд Трамп заявив, що зруйнує економіку Туреччини, якщо вона зробить щось недозволене.

«Як я вже заявляв раніше, якщо Туреччина зробить щось, що я, за своєю великою і неперевершеною мудрістю, вважатиму неприпустимим, я повністю знищу і зітру економіку Туреччини (як я робив раніше)», - написав він у Twitter в понеділок, 7 жовтня.

Президент США також заявив, що Росія і Китай незадоволені рішенням Вашингтона про виведення військ з північного сходу Сирії, тому що Москві і Пекіну подобається бачити Сполучені Штати загрузлими в нескінченних війнах і затраченими на це великі суми грошей.

Раніше, в цей же день, на сайті Білого дому було опубліковано повідомлення, в якому говорилося, що збройні сили США не братимуть участі у військовій операції Туреччини на півночі Сирії.

При цьому, зазначили в Вашингтоні, тепер Туреччина буде відповідальна за всіх бойовиків ІД, взятих в полон за останні два роки після розгрому терористичного угрупування Сполученими Штатами.

5 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що турецькі військові готові почати військову операцію на півночі Сирії. Її мета полягатиме в очищенні прикордонної території Сирії від Сил самооборони сирійських курдів і створення зони безпеки в цьому місці.

Білий дім підтвердив завершення операції в Сирії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО