Усунення Пушиліна: чому Кремль хоче змінити ватажка бойовиків

Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін – маріонетка Кремля, як й інші ставленики РФ, прибирати яких будуть за крадіжки та «крисятництво».

Так прокоментував «Слово і Діло» військовий експерт Олег Жданов повідомлення про те, що ватажок бойовиків Денис Пушилін нібито перебуває під домашнім арештом.

На його думку, зміна керівників псевдореспублік може бути обумовлена ​​тільки однією причиною – крадіжки та корупція всередині.

Експерт наголосив, що так звані ватажки «ЛНР-ДНР» абсолютно підконтрольні силовим структурам РФ.

«Як тільки вони починають красти з тих же поставок в ЗС РФ, їх змінюють. Захарченко викрили у схемі розкрадання значного обсягу пального з ешелонів, що регулярно прибувають з Росії до Іловайська. У першому разі він викрутився, а вдруге – не зміг», – розповів військовий експерт.

За його словами, крадіжки – єдина причина, за якої змінюють ватажків бойовиків.

«У всьому іншому вони повністю підконтрольні. Там немає власної думки, є генеральна лінія поведінки, яка визначає створення недомалоросійських утворень», – констатував Жданов.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський припустив, що напередодні зустрічі в Нормандському форматі РФ вигідно посадити за стіл переговорів людей, які не викликали би з боку України відторгнення.

Крім того, можливо йде переділ влади й власності всередині так званих республік, вважає Сунгуровський.

Він підкреслив, що кожна маріонетка РФ на Донбасі представляє якісь сили.

«Зараз на цій території тривладдя – ФСБ, спецназ ГРУ, адміністрація на чолі з Сурковим. Між ними йде боротьба за сірі схеми, фінансові потоки, які там чималі. Всі неконтрольовані зони, які лежать поза законом завжди привабливі для наркоторгівлі, торгівлі зброєю, людьми», – резюмував Сунгуровський.

Нагадаємо, в Міноборони розповіли, що зараз у Станиці Луганській завершився перший етап розведення, та йде процес демонтажу інженерних споруд. Наступними ділянками розведення стануть населені пункти Золоте і Петровське.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО