Акції проти «формули Штайнмаєра»: Зеленський виступив із відеозверненням

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців через акції проти підписання «формули Штайнмаєра».

У першу чергу гарант заявив, що Україна не відмовляється від Донбасу і заявив, що виборів на Донбасі під дулом кулеметів не буде.

«Ця формула лише вказує, коли має запрацювати закон про особливий статус Донбасу - після проведення там місцевих виборів за Конституцією України і публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори пройшли за міжнародними стандартами. Ось із чим погодилася Україна в Мінську», - зазначив гарант.

Також Зеленський розповів про зустріч у Нормандському форматі.

«Далі відбудеться зустріч у Нормандському форматі, де обговоримо шляхи припинення війни на Донбасі. Ми всі розумсіємо, що Донбас це Україна, там має запанувати мир, припинення вогню, мають бути виведені іноземні військові формування, шоб всі наші громадняи повернулись домому. Ніякої капітуліції, ніякої здачі національних інтересів, ніяких «договірняків» та глобальних кроків без згоди народу України - лише повернення полонених, наших людей та миру. Нам потрібна єдність», - наголосив Зеленський.

«Я поважаю право кожного громадянина на протест, я чую вас. Я ніколи на здам Україну. В той же час я дуже прошу усіх зважено та спокійно підійти до ситуації та не піддаватися на маніпуляції та провокації деяких осіб», - підсумував президент.

Нагадаємо, в центрі Києва на Майдані Незалежності пройшла акція «Ні капітуляції» проти підписання Україною «формули Штайнмаєра».

Також відзначимо, в Москві і ЄС прокоментували підписання «формули Штайнмаєра».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО