У Москві та ЄС прокоментували підписання «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
У Москві підписання документа назвали «позитивним фактом». Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Кремль та ЄС відреагували на підписання Україною «формули Штайнмаєра».

За інформацією ТАСС, в Москві підписання документа назвали «позитивним фактом». Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Україна погодила «формулу Штайнмаєра». Що це означає для країни?Українська влада схвалила текст так званої «формули Штайнмаєра», яка передбачає мирне врегулювання на Донбасі.

«Підписання відбулося тільки вчора (1 жовтня, - ред.), тому зараз, звісно, всі зацікавлені сторони і представники працюватимуть над перспективами проведення такого саміту. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом якась ясність тут буде», - сказав Пєсков.

Також він сподівається на подальший рух у напрямку реалізації Мінську-2.

З'явилася й реакція Євросоюзу на підписання документа. Результати засідання контактної групи в Мінську прокоментувала речниця верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Федеріка Могеріні Майя Косьянчич.

«Підсумки вчорашньої дискусії ТКГ у Мінську, в тому числі щодо так званої формули Штайнмаєра, - це крок, який, як можна сподіватися, може привести до подальших зусиль щодо повного виконання Мінських угод усіма сторонами», - заявила вона.

Косьянчич також зазначила, що це, «зі свого боку, є ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту на сході України».

Нагадаємо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський на брифінгу заявив, що Україна погодила «формулу Штайнмаєра».

Пізніше журналіст опублікував текст «формули Штайнмаєра».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: