Рада Європи заявила про поліпшення якості правосуддя в Україні

Новий Верховний суд, створений в Україні в 2017 році, показує хорошу роботу з новим процесуальним законодавством для забезпечення єдності судової практики.

Про це сказано в тексті звіту Ради Європи про результати оцінки судової реформи (2014 - 2018) в Україні, оприлюдненому у вівторок, 1 жовтня.

Представники Ради Європи позитивно оцінюють роботу нового Верховного суду, відзначаючи високий рівень професіоналізму і зменшення корупції в Україні.

Новий Верховний суд почав свою роботу в грудні 2017 року. Він працює в складі 193 суддів, призначених за результатами відкритого конкурсу, який проводився вперше. На думку експертів Ради Європи, процедура конкурсу є дуже позитивною для забезпечення об'єктивного відбору кандидатів і була схвалена зовнішніми спостерігачами за її прозорість і ретельність.

Раніше заступник голови посольства ЄС в Україні Анніка Вайдеманн і посол Канади в Україні Роман Ващук розкритикували низку положень президентського законопроекту про внесення змін до законів про діяльність органів суддівського управління.

У четвер, 12 вересня, нардепи підтримали за основу в першому читанні законопроект президента Володимира Зеленського.

Проєктом пропонується впорядкувати діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя, зокрема запровадити новий порядок формування ВККС.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО