Відставка Волкера: у РФ зробили заяву

Голова міжнародного комітету Ради Федерації Росії Костянтин Косачов заявив, що відставка спецпредставника США по Україні Курта Волкера лише відстрочить виконання мінських домовленостей.

Про це він написав у Facebook.

Косачов відзначив, що Волкер «прислужився Україні», коли подав у відставку, і своїми діями лише відклав реалізацію мінських домовленостей.

«У цьому сенсі Курт Волкер зробив ведмежу послугу Києву, своїми діями лише відклавши і затягнувши реалізацію мінських домовленостей усіма зацікавленими сторонам», - написав Косачов.

Як повідомлялось, рішення про відставку Волкер ухвалив після публікації тексту скарги неназваного співробітника американських спецслужб, котра стосується розмови президента США Дональда Трампа з його українським колегою Володимиром Зеленським.

Посаду спецпредставника Волкер займав з 7 липня 2017 року.

Раніше, п'ятий президент Україи прокоментував відставку Волкера.

Додамо, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО