Трамп запевнив, що не чинив тиску на Зеленського

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати не загрожували Україні припиненням фінансової допомоги в разі відмови Києва від розслідування дій сина Джозефа Байдена.

Таку заяву зробив Трамп, відповідаючи на питання журналістів на зустрічі зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою на полях 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, пише Reuters.

«Я не просив... Я не робив такої заяви: ви повинні зробити те-то, інакше я не надам вам допомоги. Я б цього не робив», - підкреслив Трамп, розповідаючи про зміст своєї розмови із Зеленським від 25 липня, що спровокувала скандал у Вашингтоні.

Також американський лідер допустив, що Білий дім оприлюднить стенограму його розмови із Зеленським.

«Коли ви побачите дзвінок, якщо ви його побачите, і, відверто кажучи, я сподіваюся, що ви його побачите, ви знатимете, що я так зовсім не чинив. І ви будете дуже розчаровані, коли переконаєтеся в цьому», - сказав Трамп, коментуючи підозри, що він чинив неприпустимий тиск на Зеленського.

За словами Трампа, він може з легкістю розпорядитися оприлюднити стенограму бесіди із Зеленським, але не хоче цього робити, щоб не створювати прецедент.

«Можу з легкістю це зробити. Але я б не хотів цього робити, беручи до уваги всі інші свої бесіди з іноземними лідерами. Я можу це зробити, оскільки це був нешкідливий дзвінок - як з його, так і мого боку. Не думаю, що це хороший прецедент - оприлюднювати зміст дзвінків з главами інших держав», - заявив Трамп.

Посилаючись на висловлювання української сторони, він вказав, що Київ вважає липневу бесіду двох лідерів «дуже хорошою».

«І вони також сказали, що тиск на нього не чинився», - сказав Трамп.

Раніше президент США розповів, про що говорив із Зеленським по телефону.

Також нагадаємо, Трамп продовжує наполягати на звинуваченнях проти сина Байдена.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО