«Укрзалізниця» передала до поліції матеріали проти братів Дубневичів

«Укрзалізниця» виявила та передала до правоохоронних органів інформацію щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів.

Про це повідомив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов у Facebook.

«Чорний понеділок» для братів Дубневичів... Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель» – наголосив Кравцов.

Він пояснив, що дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника.

«Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої «деталі» становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн», – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, за 7 місяців цього року залізниця через таку схему могла втратити понад 60 млн грн, саме тому дію закупівель призупинили.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими рахунки фірми у «газовій справі Дубневичів». Також суд продовжив обов'язки підозрюваним у цьому розслідуванні. Раніше суд продовжив обов'язки фіндиректору «Енергії».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО