Сенатори закликали Білий дім відновити військову допомогу Україні

Група американських сенаторів закликала уряд США продовжити виділення військової допомоги Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відкритий лист сенаторів.

За словами сенаторів, виділені кошти життєво необхідні Україні для зміцнення безпеки у війні з Росією.

«Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів в Донецькій і Луганській областях, і в цій війні загинуло понад 10 000 українських солдатів та мирних жителів. Допомога в області безпеки вже допомогла переламати ситуацію в цьому конфлікті, і в майбутньому необхідна для захисту суверенітету цієї молодої країни», - йдеться в листі.

Також в листі наголошується, що в майбутньому Україна зможе надавати допомогу США, а не тільки отримувати її.

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України, а також має постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми закликаємо вас доручити Пентагону негайно відправити ці кошти», - закликали сенатори.

Лист підписали сенатори Джинн Шейхін, Річард Дурбін, Річард Блюменталь, Роб Портман, Рон Джонсон. Воно відправлено на ім'я голови адміністративно-бюджетного управління США Міка Малвейні, держсекретаря Майка Помпео і голови департаменту оборони Марка Еспера.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп доручив своїй команді з нацбезпеки переглянути програму виділення військової допомоги Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО