Україна звернулася до G7 через «повернення» Росії

Посольство України в США звернулося до лідерів країн «Великої сімки» (G7) із закликом змусити Росію повернутися до конструктивної поведінки.

Про це пише «Слово і Діло».

«Стурбовані появою припущень про можливість повернення Російської Федерації до «Групи семи», – йдеться в повідомленні посольства у Facebook.

Посольство звертає увагу на те, що Росію позбавили права бути членом почесного клубу G7 через анексію Криму та застосування сили в порушення норм і принципів міжнародного права. У диппредставництві також нагадують про агресію РФ на Донбасі, «а сама Росія стрімко віддаляється від принципів і стандартів, які об'єднують членів «Групи семи».

«Закликаємо лідерів країн-членів «Групи семи» не відступати від своєї принципової позиції й спільними зусиллями змусити агресора поважати світовий порядок і повернутися до конструктивної поведінки», – йдеться в повідомленні.

Напередодні ЗМІ повідомили про те, що президент США Дональд Трамп і французький лідер Еммануель Макрон нібито зійшлися на думці, що Росія має повернутися до складу G7 у 2020 році.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що умовою для повернення Росії до G8 є повернення Україні Криму, припинення боїв на Донбасі та звільнення політв'язнів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО