«Нафтогаз» продаватиме газ населенню за «літніми» цінами

Державна компанія «Нафтогаз Україна» запускає продаж газу для населення за «літніми» цінами.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні глави компанії Андрія Коболєва.

За його словами, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечувати ринкові ціни на газ з 1 січня 2020 року, і це зараз відображено в постановах уряду.

«Щоб дати вам більше контролю над ситуацією, ми запускаємо продукт «Газовий запас», скористатись яким зможе кожен житель України, який купує газ», - зазначив Коболєв.

Як повідомив глава «Нафтогазу», українці зможуть заздалегідь придбати необхідний обсяг газу за фіксованою «літньої» низькою ціною, а використовувати його - взимку.

«Пропозиція буде діяти до 25 вересня. Купити за цією ціною можна до 25 тис. кубометрів в одну сім'ю», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що для того, щоб пройти цю зиму, «Нафтогазу» потрібно закачати в підземні газові сховища на три мільярди кубометрів газу більше звичного об'єму. Це близько 20 млрд кубометрів.

Крім того, Національний банк прогнозує, що в 2020 році транзит російського газу по території України скоротиться з 80 до 50 млрд кубометрів. За прогнозами НБУ, в наступному році можуть реалізуватися кілька сценаріїв в негативному аспекті. Однак у базовому сценарії НБУ закладено зниження обсягів транзиту через Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО