У Росії назвали умову розгортання нових ракет

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що після розриву Договору про ракети середньої та малої дальності Росія має намір розгортати нові озброєння лише у відповідь на дії США.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр заявив у інтерв'ю одному з російських телеканалів, передає РБК-Україна.

За його словами, Росія нібито залишається відкритою до діалогу щодо озброєнь, і не буде відповідати симетрично, поки в Європі та Азії не з’являться нові американські ракети.

«Якщо ви хочете домовлятися, то треба домовлятися. Якщо такого бажання немає, то на якомусь етапі треба перестати лукавити і сказати, що ми більше ні про що домовлятися не хочемо, ми будемо ставити їх (ракети, — ред.) в Азії, в інших регіонах. Але ми як і раніше залишаємо двері відкритими, ми дотримуємося того, що поки не з’являться такі системи в Європі, ми нічого там робити не будемо, і у нас не з’являться, поки не з’являться в азіатсько-тихоокеанському регіоні, і у нас не буде там», — заявив Шойгу.

Нагадаємо, що 2 серпня США офіційно вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, повністю поклавши провину за це на Росію.

Раніше в цей же день Міністерство закордонних справ РФ також офіційно оголосило про припинення дії ракетного договору.

СРСР і США підписали Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності 8 грудня 1987 року в Вашингтоні. ДРСМД набув чинності 1 червня 1988 року і поклав кінець ракетній кризі в Європі, яка виникла у результаті розміщення на континенті радянських ракет і американських Першингів.

Документ передбачав ліквідацію цілого класу ракет: він забороняв сторонам виробляти, випробовувати та розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої дальності (від 1000 до 5500 км) і малої дальності (від 500 до 1000 км), а також пускові установки для них.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО