Чому Зеленський звільнив Безсмертного з переговорної групи в Мінську?

Олександр Леоновполітолог

Звільнення Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі ТКГ – кадрова поразка Зеленського.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

«Ситуація, коли людину спершу призначають, а за місяць звільняють, говорить про те, що аналізу, для чого Безсмертний потрібен в ОПУ, не робили», – зазначив Леонов.

На його думку, в команді президента, коли призначали Безсмертного, не могли не знати про те, що в політика чітка позиція в переговорах, і він відзначається жорсткими формулюваннями.

«Повернення Безсмертного до ТКГ сприймалось як продовження колишнього курсу в Мінському процесі, що заспокоїло багатьох, хто прагне перемоги України у війні з РФ», – підкреслив він.

Команда президента отримала критика в особі Безсмертного, з чим не стала миритися, додав експерт.

«Показовим буде те, кого призначать замість Безсмертного. Тоді буде зрозуміло, в якому напрямку просуватимуться переговори між Україною та РФ, на чию користь», – уточнив він.

Політолог звернув увагу на заяву секретаря РНБО Олександра Данилюка, яку він зробив у інтерв'ю BBC Україна, про те, що «перемир'я на Донбасі досягнуте».

«Це тривожна заява, враховуючи, що в результаті так званого перемир'я продовжували гинути наші бійці», – акцентував він.

За його словами, в ОПУ хотіли показати, що їхні рішення вдалі, однак це перемир'я нічим не відрізнялося від попередніх і було порушене.

«Безсмертний чітко наголошував, що припинення вогню немає. Він не вписався в команду», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, Зеленський звільнив Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі ТКГ. Як відомо, Безсмертний вважає, що причиною звільнення стала його публічна позиція.

Додамо, Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб завершити війну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО