Суд визнав протиправним звільнення директора теруправління ДБР у Полтаві й поновив його на посаді

Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним звільнення директора територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві Володимира Тимошка і відновив його на посаді.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, суд частково задовольнив позов Тимошка до директора ДБР Романа Труби і визнав протиправним наказ про звільнення Тимошка з посади, пише «Слово і Діло».

«Визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення ... від 28.05.2019 р. Відновити (Тимошка) на посаді директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтава», - йдеться в рішенні, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Тимошко також вимагав зобов'язати Трубу утриматися від прийняття рішення про звільнення його з посади директора теруправління ДБР, без узгодження такого рішення з першим заступником і заступником директора Державного бюро розслідувань. Але в задоволенні цієї частини вимог суд відмовив.

Як зазначається, рішення Харківського окружного адміністративного суду було прийнято 8 серпня. 12 серпня його текст був опублікований на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На рішення може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення. Разом з тим суд наказав допустити до негайного виконання рішення в частині поновлення Тимошка на посаді.

Як повідомлялося, 29 травня директор ДБР Роман Труба звільнив керівника територіального правління в Полтаві Володимира Тимошка і ще трьох керівників відомства. Труба пояснив звільнення керівників ДБР кадровою ротацією.

Тимошко назвав таке рішення незаконним.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО