Зеленський повністю вийшов із бізнесу

Президент України Володимир Зеленський вийшов зі складу власників ряду комерційних компаній.

Про це свідчать дані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, пише «Слово і Діло».

Зокрема, Зеленський більше не значиться серед власників компаній, які вказував у своїй декларації перед вступом на посаду президента в травні 2019 року. Тоді Зеленський повідомив, що йому повністю належать компанії «Кіноквартал» і «Студія Квартал-95», а також він володіє частками ще в десяти українських компаніях.

Тепер, же згідно із даними в Єдиному державному реєстрі, частки Зеленського перейшли близьким друзям президента Борису і Сергію Шефірам. Причому, за даними джерел РБК-Україна, компанії були продані 24 квітня 2019 року.

Зокрема, Зеленський передав братам Шефірам частки в компаніях «Кіноквартал» і «Студія Квартал-95», «Анімаційна студія 95», «Квартал ТВ», «Продюсерський центр «Ліга Сміху» тощо.

За даними джерел РБК-Україна, угоди по компаніям «Квартал ТВ», «Квартал-Концерт», «Зеларі Фіш» (частиною володіла Олена Зеленська), ресторан «Фіш Хаус» і «Гауді Студіо» були оформлені 15 березня 2019 року, тобто до першого туру президентських виборів.

Варто зазначити, що в травні Зеленський також повідомляв, що він володіє акціями компаній Vilhar Holdings Limited, Aldorante Limited і GREEN FAMILY LTD, зареєстрованих на Кіпрі. Але інформація щодо закордонних компаній не міститься в українському реєстрі.

Нагадаємо, в Офісі президента перебільшили ефект від стусана Зеленського митникам.

Також відзначимо, Зеленський призначив Богдана головою комісії з держнагород.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО